Alpha Housing - Primul credit ipotecar din Romania implineste 20 de ani! De ziua noastra, tu poti primi cadourile: una dintre cele 20 de canapele Mobexpert*. Aplica si semneaza contractul pentru un credit ipotecar in perioada 11.10.2021 - 31.12.2021 inclusiv, raspunde cu “DA” la sms-ul sau e-mailul pe care il vei primi de la banca pentru inregistrarea in campanie si intri in tragerea la sorti. Vezi conditiile de acordare a creditului.

 

Vrei sa te muti la casa ta sau intr-o casa mai mare? Alege creditul Alpha Housing prin care iti putem finanta: achizitia sau schimbul unei locuinte sau unui teren, constructia sau amenajarea unei locuinte, refinantarea unui credit de investitii imobiliare contractat la alta banca.

 

Si vei beneficia de:

 

*Poza premiului este cu titlu de prezentare, premiul consta intr-un gift card in valoare de 3.500 lei la Mobexpert. Pentru tragerea la sorti trebuie sa te inscrii in campanie printr-un reply cu “DA” la sms-ul sau e-mailul trimis de Banca. Perioada campaniei 11.10.2021 – 31.12.2021 inclusiv. Consulta regulamentul campaniei aici.

Conditii de acordare

  • esti cetatean roman, rezident fiscal si ai cel putin 21 de ani la data solicitarii creditului si maxim 70 de ani la data ultimei scadente a creditului;
  • esti salariat, cu minimum 3 luni vechime la actualul loc de munca si cel putin un an vechime totala neintrerupta in munca sau poti practica o profesie liberala de cel putin un an, iar venitul tau lunar este de cel putin 1.100 lei;
  • putem accepta o gama larga de venituri realizate din: contracte de administrare/management, drepturi de autor, venituri din activitati independente (profesii liberale), rente viagere, etc;
  • este necesara evaluarea imobilului achizitionat/adus in garantie; evaluarea se va realiza fie de catre un evaluator desemnat de banca, fie de un evaluator, membru ANEVAR, ales de client.

Exemplu calcul DAE: Pentru un imprumut de 250.000 lei/50.000 EUR, pe o durata de 30 ani cu o dobanda variabila de 3,88% (formata din marja 2,80% si dobanda de referinta IRCC )/2.977% ( formata din marja 3.50% si Euribor6M ), cu o rata lunara de 1182 lei/212 EUR, valoarea totala platita este de 425.928 lei, DAE 4.007%/76.500 EUR, DAE 3.113% . Facilitatea se considera acordata pe o perioada de 360 luni si rambursare in rate egale, in conditiile incasarii salariului intr-un cont curent deschis la Alpha Bank, cu un comision de acordare de 0 lei/EUR si comision lunar 5.25 lei/2 EUR al contului curent.

 

Rata dobanzii si DAE au fost calculate luand in considerare EURIBOR 6M valabil la 30.09.2021/IRCC aplicabil pentru trimestrul 4 - 2021. In rata lunara credit a fost inclus si comisionul de administrare lunara cont curent (2 euro/luna sau 5,25 lei/luna, in functie de valuta creditului). DAE si Valoarea totala platibila de client sunt estimative. In cadrul Valorii totale platibile de client si calculul DAE au fost incluse: dobânda platibila de catre Client pe intreaga perioada de creditare, Comisionul de analiza dosar (0 lei/EUR), cheltuielile legate de evaluarea garantiilor (476 lei pentru imobil de tip apartament), taxa de înregistrare în RNPM (87,6 lei), comisionul de administrare lunara cont curent. Aceste comisioane se calculeaza prin raportare la întreaga perioada a creditului. In plus, in Valoarea totala platibila de client este inclusa si valoarea creditului. Nu au fost incluse costurile cu notarul, cu asigurarea imobilului si cele pentru inregistrarea si publicitatea garantiilor. Clientul are obligativitatea de a incheia pe toata durata creditului o polita de asigurare de incendiu si calamitati naturale pentru imobilele aduse in garantie. Analizeaza cu atentie implicatiile creditului si asigura-te ca-l poti rambursa la termen. Variatia indicelui de referinta din componenta dobanzii variabile, modificarea veniturilor proprii, cat si posibilele fluctuatii ale cursului de schimb valutar, ar putea afecta posibilitatea de a achita ratele la credit.